2. Ulusal Veteriner Fakülteleri Koç Günü Buluşması

Etkinliğimize destek olan ERÜ Rektörümüz Prof. Dr. Muhammed GÜVEN ve rektör yardımcımız Prof. Dr. Karamehmet YILDIZ’a, Dekanımız Prof. Dr. İhsan KELEŞ’e, ERÜ Öğrenci Konsey Başkanımız ve öğrencimiz Berat DENİZ’e, programımıza konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Davut KILIÇ’a, Kayseri Büyükşehir Mehter Takımına, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü öğrencilerine, Kayseri Sancağı Atlı Okçuluk Kulübüne, Ötükenin Geleceği’ Şiir ve Marş Grubu üyeleri yavrularımıza, Sanatçılarımız Tansel AYAZ, Aşık Firkati, Enver Kürşat ÖZYOL, Feyzi KÜKÜRTÇÜ ile ERÜ veteriner fakültesindeki çok kıymetli öğrencilerime huzurlarınızda çok teşekkür ediyoruz.

Çoğu arkadaşımız biliyor ama bilmeyenler için koç günün geçmişi hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Koç Gününü ilk olarak 1997 yılında, Fırat üniversitesinde 15-20 öğrenciyle gerçekleştirildi. Bu etkinliğin temel gayesi Milli-Manevi değerlerimiz etrafında birlik olmak, iri olmak, diri olmak ve büyük Türk Milletine hizmet etmenin yollarını aramaktır.

Baharın gelişi ile dirilen canlar gibi bizde öğrencilerimizle nisan ayının sonu ile mayısın başında Veteriner Fakültesindeki akademisyen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle kendimizi tabiatın bağrına attık, koçlar kurban ettik, kazanlarda kavurmalar pişirdik, türküler söyledik, halay çektik, spor ve bilgi yarışmaları yaptık, toprağımızın bağrına çam fidanlar diktik, Yüce Allah’a binlerce defa şükrettik, bir sonraki sene daha güzelini yapmak için birbirimize söz verdik. Bugünlere geldik. Bu etkinlik Elazığ’da Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinde kesintisiz yerel olarak 17 yıl sürdürüldü. 2015 yılında arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde koç gününü her sene bir veteriner fakültesinin ev sahipliğinde farklı şehirlerde yapmaya karar verdik. Buradaki gayemiz, farklı fakültelerdeki akademisyen ve öğrencilerin tanışmasını sağlamak, gelecek ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak, ideallerimize ulaşmak için ORTAK AKLI bilim ve irfan ışığında harekete geçirmektir. 2015 yılında ulusal ölçekte 4 fakültenin katılımıyla 1. Ulusal Türk veteriner fakülteleri koç günü etkinliğini Fırat Üniversitesi Veteriner fakültesinde gerçekleştirdik. Bundan sonraki hedefimiz Türk Dünyası Veteriner Fakülteleri Koç Gününü gerçekleştirmek olacaktır.

Prof. Dr. Yaşar AKAR

Düzenleme Kurulu Başkanı