GEL-HA PARK Hizmete Girmiştir

Fakültemiz Hayvan Hastanesi bünyesinde kurulan” Veteriner Fakültesi Gelengi (GEL-HA Park) Hayvan Parkı ” hizmete açılmıştır.

VETERİNER FAKÜLTESİ GELENGİ HAYVAN PARKI (GEL-HA PARK) GEL-HA PARK 26.02.2016 tarihinde, 2500 m2’lik doğal kayalık doku bozulmadan faaliyete girmiştir. Park ismini; kampüs içindeki boş arazileri doğal yaşam alanı olarak kullanan, toprak altında yaşayan, kışları kış uykusuna yatıp baharda uyanan ve halk arasında GELENGİ olarak adlandırılan hayvandan almaktadır. Gelenginin bilimsel adı Anadolu Yer Sincabı’dır (Spermophilus Xanthoprymnus). GEL-HA Parkın sakinlerinin çoğunluğu tavuk, hindi, ördek, kaz, güvercin gibi kanatlı hayvanlardan oluşmakla birlikte tavşan, kaplumbağa ve gelengi hayvanları da bulunmaktadır. Zaman içinde farklı hayvan türleri ile çeşitlilik arttırılacaktır.

ERÜ VETERİNER FAKÜLTESİ DEKANLIĞI